Alt om en Cavalier King Charles Spaniel

Har du overvejet at købe en Cavalier King Charles Spaniel, så er du kommet til det rette sted. I denne artikel, vil du kunne finde al den viden du har brug for før du beslutter dig for at købe – eller lade vær med at købe – en Cavalier King Charles Spaniel.

Med det nuttede ansigt og den smukke pels, er hunden en klassisk dejlig hund. Den er tillidsfuld, og om du tror på, at man kan mærke hundens humør eller ej, så kan man mærke på denne race, at den er glad – og den er det forholdsvist jævnligt, hvilket også muntrer ejeren(e) op.

De grundlæggende ting om hunden

En Cavalier King Charles Spaniel er oplagt familiehund eller en hund til ham/hende der bor alene. Hunden er kontaktsøgende, elsker mennesker og har en størrelse der er overskueligt- måske endda perfekt til en bolig. Hunden bliver op til 14 år gammel, hvilket giver rig mulighed for at kunne give hunden et langt og godt liv samt bygge et bånd og hygge sig med hunden, hvilket selvfølgelig er rigtig vigtigt.

Cavalier King Charles Spaniel som familiehund

Som sagt er denne race en oplagt familiehund. Den er god til mennesker, elsker dem og vil have opmærksomheden. Når en cavalier king charles spaniel først har knyttet bånd til et menneske eller mere, har mennesket en følgesvend i meget lang tid. Det er nok lidt en tryghedsting, men det bliver det jo også hurtigt for mennesket, som hunden har knyttet dette specielle bånd til.

En cavalier king charles spaniel er en god hund at have hvis man har børn – uanset alder. Barnet vil give hunden opmærksomhed fordi den i barnets øjne jo er en levende bamse. Hunden elsker opmærksomheden fordi det gør hunderacen fra naturens side. Barn og hund vil derfor knytte et rigtig godt bånd. En cavalier king charles spaniel er en god familiehund, men knap så god til at være alene hjemme. Dette skal selvfølgelig overvejes om det bliver en forhindring i det lange løb, hvis man vælger at det er den race man gerne vil have.

Mere om hunderacen

En cavalier king charles spaniel er en rigtig god hund på den måde at den via træning som hvalp vokser op og bliver en rigtig god og lydig hund. Dette betyder dog ikke at det er en god vagthund. Det er den ikke fordi den for det første ikke er intimiderende at se på om den gør eller ej. For det andet fordi hunden grundet sin tillid, vil skabe et bånd til en eventuel tyveknægt hvis tyveknægten viser kærlighed overfor hunden. Det ville selvfølgelig ikke fungerer.

En cavalier king charles spaniel er af endnu en grund god til familien med små børn eller blot et lille barn, fordi hunden ikke har et himmelhøjt aktivitetsniveau, men nærmere et niveau som andre kan følge med i. Dette gælder også den trætte familiefar og den udkørte mor. Det er dog et perfekt aktivitetsniveau hunden har til en aftentur og så sove en hel nat. 

Alt om en Cavalier King Charles Spaniel

admin