Er kviklån den bedste lånetype

Står du og mangler penge nu og her, er et kviklån uden tvivl en af de bedste muligheder for dig. Her får du et hurtigt lån, som navnet også antyder, uden du behøves at gå igennem den helt store godkendelsesproces. Netop dette er en af fordelene ved et kviklån, da processen som sagt er hurtigt gennemgået, hvilket betyder du har lånebeløbet til rådighed indenfor et par dage.

Der er naturligvis nogle forhold du skal være opmærksom på før du låner, da du ellers kan blive ubehageligt overrasket senere i forløbet. Vi vil herunder kigge nærmere på dette, således du er klædt godt på, før du optager dit kviklån.

Bag om kviklån

Med et kviklån kan du låne penge til det du lige står og mangler; dette kunne for eksempel være en computer til studiet eller nye møbler til hjemmet. En af de mange fordele ved et kviklån, er at du ikke behøves stille sikkerhed i huset eller bilen, når du optager dit lån. Omvendt gør det naturligvis også lånet dyrere rentemæssigt, da lånebankerne ikke har andet end din underskrift, som garanti for at du betaler tilbage.

Herudover kræver langt de fleste online lånebanker også en minimumsalder på 25 år, dog har mange valgt at gå på kompromis med dette, når det omhandler kviklån vel og mærke. Dette skyldes at kviklån primært henvender sig til unge studerende, som har brug for lidt ekstra i budgettet, for at kunne komme igennem uddannelsen.

Før du optager et kviklån, er det også meget vigtigt at sammenligne de forskellige selskaber, således du ved hvilken bank, der tilbyder dig det billigste lån. Her kigger man typisk på den Årlige Omkostning i Procent (ÅOP), som belyser de samlede årlige omkostninger. ÅOP viser den reelle omkostning for dig i forbindelse med et kviklån, hvor både renter og generelle omkostninger er inkluderet i beregningen.

Det anbefales at optage det lån med den laveste ÅOP, medmindre andre forhold også spiller en væsentlig rolle; dette kunne for eksempel være minimumsalder eller for lavt maksimumbeløb.

Hvordan optager jeg et kviklån?

Selve ansøgningsprocessen er hurtigt overstået, da disse kan udfyldes direkte fra din internetbrowser. Når du har fundet ud af hvor du vil optage dit lån, er det blot at udfylde ansøgningen, der som sagt ligger tilgængelig på låneinstitutternes hjemmeside.

Hvor meget dokumentation der skal vedlægges ansøgningen, afhænger 100 % af hvilken bank du vælger, samt hvor stort dit lånebehov er. Nogle forlanger dokumentation i form af kopier af lønsedler eller pas, men det er langt fra alle steder dette er nødvendigt.

Som fingerpeg kan man sige det tager cirka 10-15 minutter at udfylde selve ansøgningen. Herefter vil du formentlig have beløbet til rådighed på din konto 1-3 dage efter, hvis ansøgningen bliver godkendt naturligvis. Det er dog kun i meget sjældne tilfælde at ansøgningerne bliver kasseret, da kravene for at optage et kvik lån ikke er så store og komplicerede.

Er et kviklån dyrere end andre lån?

Dette spørgsmål stiller mange nok sig selv, da det naturligvis er ret relevant at vide før du optager et lån. Som fingerregel kan man sige at et kvik lån, naturligvis er dyrere end for eksempel et realkreditlån i et hus. Omvendt, er det ikke dyrere end mange andre online lånetyper, selvfølgelig alt afhængig af hvor du vælger at optage lånet.

Som vi var kort inde på i starten, stiller du ikke noget som sikkerhed ved et kviklån, hvilket betyder at renten ofte er noget højere, da låneinstituttet ikke vil tabe penge på dit lån. Derfor anbefales kviklån helt klart til mindre beløb med en kortere løbetid, da det i så fald godt ville kunne betale sig. Skal du omvendt låne et stort beløb over en længere periode, er det smart at have andre lånetyper med i overvejelserne.

Det er altså meget vigtigt at sammenligne, ikke kun de forskellige udbydere af kvik lån, men også helt andre lånetyper før du bestemmer dig. Kviklån er dog et hurtigt og nemt lån, som betyder at du indenfor få dage kan få det overskud i budgettet du har brug for.

Er kviklån den bedste lånetype

admin